El Viajero Virtual de Alicante: ültimos artículos

El Viajero Virtual de Alicante

lunes, 1 de marzo de 2010

La Vall de Gallinera. Primera Alineación Solar de La Foradà 2010

A continuación reproduzco la invitación del Ayuntamiento de La Vall de Gallinera a participar en las actividades que han preparado con motivo de la Primera Alineación Solar de La Foradà 2010 en Benitaya/Benitaia (Alicante) el próximo fin de semana, del 5 al 7 de marzo:

Per als propers dies 6 i 7 de març -dissabte i diumenge-, l´Ajuntament de la Vall de Gallinera convida, una volta més, a totes les persones interessades a disfrutar de l´inoblidable espectacle d´una nova Alineació Solar de la penya Foradà, a l´àntic emplaçament del convent franciscà de Benitaia. Per això, es repartiran ulleres especials d´eclipsi entre els assistents al mòdic preu d´1 €, de manera que tots puguen contemplar aquest preciós fenòmen de la millor manera i sense cap prejudici. El fenòmen tindrà lloc aproximadament al voltant de les 17,42 h.

El fenòmen de l´alineació es remunta a l´any 1611, quan els frares franciscans que construïren junt al llogaret de Benitaia un convent amb el patrocini del Duc de Gandia, volgueren que aquest s´ubicara en el lloc precís on, coincidint amb el dia de la celebració del seu patró Sant Francesc d´Asís (4 d´octubre), els rajos del Sol travessaren la Foradà i il.luminaren aquesta construcció i qui sap si també una estàtua del sant. És una alineació única i curiosa que ningú deu perdres.

El fenòmen es produeix dues vegades a l´any, el 8 de març i el 4 d´octubre, però també es pot observar els dies previs i immediatament posteriors desde punts propers, si bé hi ha que saber situar-se amb precisió. El radi d´observació és de 25 metres aproximadament, variant aquest d´un dia a l´altre. El proper dissabte 6 i el diumenge 7 de març són els dies elegits per l´ajuntament per a l´organització d´aquesta nova alineació.

També estarà disponible per a qui vulga adquirir-lo, una edició de l´estudi de José Lull, el redescubridor de l´alineació solar, que servirà per a totes aquelles persones que vulguen conèixer l´origen del fenòmen i saber on col.locar-se per tal de poder observar-lo de la millor manera.

I ara, cal esperar a que el temps ens done un treva i les boires ens facen el favor d´estar-se ben amagadetes aquests dies de març de manera que tothom puga osbservar el fenòmen en la seua plenitud i es puga veure el moment màgic quan el sol passa pel cercle de la Foradà. Esteu tots i totes convidats.

Moltes gràcies

Más información:

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.