El Viajero Virtual de Alicante: ültimos artículos

El Viajero Virtual de Alicante

jueves, 1 de marzo de 2012

La Vall de Gallinera. Primera Alineación Solar de La Foradà - Marzo 2012

Actividades con motivo de la Primera Alineación Solar de La Foradà 2012 en Benitaya/Benitaia (La Vall de Gallinera - Alicante) el próximo fin de semana, días 10 y 11 de marzo:

Per als propers dies 10 i 11 de març -dissabte i diumenge-, l´Ajuntament de La Vall de Gallinera i l'Unió Cultural d'Amics de La Vall de Gallinera convida, una volta més, a totes les persones interessades a disfrutar de l´inoblidable espectacle d´una nova Alineació Solar de la Penya Foradà, a l´àntic emplaçament del convent franciscà de Benitaia. Es repartiran ulleres especials d'eclipsi entre els assistents al mòdic preu d´1 €, de manera que tots puguen contemplar aquest preciós fenòmen de la millor manera i sense cap prejudici. El fenòmen tindrà lloc aproximadament al voltant de les 17,42 h.

El fenòmen de l´alineació es remunta a l´any 1611 (ver estudio del investigador José Lull), quan els frares franciscans que construïren junt al llogaret de Benitaia un convent amb el patrocini del Duc de Gandia, volgueren que aquest s´ubicara en el lloc precís on, coincidint amb el dia de la celebració del seu patró Sant Francesc d´Asís (4 d´octubre), els rajos del Sol travessaren la Foradà i il·luminaren aquesta construcció i qui sap si també una estàtua del sant. És una alineació única i curiosa que ningú deu perdres.

El fenòmen es produeix dues vegades a l´any, el 8 de març i el 4 d´octubre, però també es pot observar els dies previs i immediatament posteriors desde punts propers, si bé hi ha que saber situar-se amb precisió. El radi d´observació és de 25 metres aproximadament, variant aquest d´un dia a l´altre.


Programa:
(Pulsa la imagen para ampliar el programa)
Más información:

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.